Tuesday, 12 April 2011

:: cErItA hArI AhAd ::

Hallu.. hallu..
Okeh tak nak citer panjang.. nak terus cerita agenda pada hari ahad yang baru sahaja berlepas pulaks. *wink*
pagi tuh, dalam kol 9 lebih kuar dari umah dah. macam biasa. asal nak bersosial jerk ngan rakan seperjuangan. *kih3* hako akan turun ke KL dengan menaiki train. nak drive? never! menyusahkan! memenatkan! *kate jerk la engko kurang arif dalam ilmu jalan raye kan senang wahai esarli* ngeee!
sambung. we olls ader "sepaku gathering" sepaku tuh haper? paku payong ker? paku-pakis? paku berkarat? yerks!(sepaku nih pada sesiapa yang belom tahu.. merupakan salah satu web untuk b'forum yer anak-anak). (type ajer sepaku di muka pokcik google itew maka terserlah lah sepaku web) *wink* hako dah berjanji ngan nicki, eiyza and liza nak berjumpa kat KL Sentral then same-same b'gerak ker Times Square dengan menaiki monorail. (tak mengapa kah hako mention name kam0-kam0 wahai sahabat? hihihihi) seperti biasa and menjadi kebiasaan nyer. hako sokmo jer la yang lambat! asal lambat jerk hako. asal hako jerk lambat! kawan-kawan jangan mara kat hako taw. salahkan umah hako naper la jauh sesangat! *muekekeke.. alasan semata-mata* 
nasib baik la mereka-mereka ini sangat sporting dan memahami. janji pukul 10 lebih dah nak kena ader kat KL Sentral. tapi hako sampai dalam pukul 11 lebih. aper kah?? *agagagaagaa* sangat tidak bagus untuk kesihatan
hah! sebelom tuh. nak citer sket pasal ke"batak"kan hako. ehehehe. actually, sejak gomen menyediakan "coach" kaler pinki khas untok wanita tuh. ahad lepas la baru hako b'peluang nak menaiki nyer. trima kaseh gomen! cer bayangkan. sudah kurun ker baper hako dah lame tak naik train? miahahahaa.
sambung lagik. biler dah jumpa rakan-rakan tok berjimba tuh. dah b'pelok ciom. muahhh!! muahhh! maka berjalan kaki lah kami 4 sekawan ker stesen monorail. bab nih lah, yang hako paling lemah sekali. kan best kalau dorang sediakan eskalator trus sampai. kan senang! *gilor per*
sebaik-baik sahaja kuar dari gerabak monorail. "snow!! snow!!" uiks saper kah yang memanggil-manggil beta tika ini? musti korang peliks kan. asal senow? bukan esarli? jawapan nyer "ader hako kesah?" ekekekekee. biler dalam forumers tuh, harus la kan ader name glamer. *hak3* "nickname" hako bukan snow wash yer, snowman pon bukan. dush! dush! harus la letak "snowhite" kunun-kunun pasan diri seorang puteri raja yang santek. kulit putih mulus gitew. wahahahahaha. *pitam*
toleh punyer toleh. cik dania rupe nyer. "cik" nih lah yang mengetuai anjuran gathering kali nih. hihihi. biler dah mmuahh! mmuahh! dier.. jeles agak nyer orang laki yerks. tak dapat mmuahh!! mmuahh! macam orang pempuan. *kih3* meneruskan perjalanan ker pusat bowling. betol kan? pusat? muahahahaa. activity wajib sepaku. *yeah* berjumpa lah kami bersama akak qaseh, akak ayu, akak lisa, kozumiro, dein dan yg lain-lain. *penat la nak listkan. jgn mara yerks* hiks!
macam biasa hako takder la hebat sangat. ke laut tuh always. *kah3* namun ader kemajuan sket disitu dimana rank hako naik sedikit ker 50+. berbanding sebelom-sebelom nih sekitar 40+ jerk. asik cannot go jerk! huh!
pas main-main. of course la main bowling yer. dun be noty to ur mind. *ngee* aktiviti makan-makan la pulaks. hako memang tak biasa gi Times Square. nak makan kat food court nyer pon membuatkan hako pening mahu memilih menu. sudah lah nak kena tukar dulu ala-ala credit card tuh! huh! melecehkan. sudah nyer hako carik nasi berlauk campur sahaja. sekurang-kurang nyer kelulusan "halal" itew dijamin. *insyaallah*
pas makan-makan. ader la perbincangan sedikit. macam best jerk kan gi cuti-cuti mesia tuh? klu hako single. hako "on" ajerk. tapi memandangkan sudah b'kahwin and en.hubby perlu b'kerja shif now. agak tersekat la jugak langkah kaki ku. untuk pengetahuan sume. en.hubby memang seorang yang tidak kisah and kalau time tuh mengizinkan insyaallah yer kawan-kawan. *muke bersinar-sinar*
jam 4 petang, bersurai la kami dengan kenangan yang sangat terkesan. *wah! gitew* hako sampai kat umah around kol 6 lebih. coz b"gosip" dulu bersama menemankan ieyza kat KL Sentral sementara menunggu "time" kakak dier balik. kang tiada saper pick up dier. cian taw. ambil gambar harus lah ader. kate havoc kan group nih. *hihi* so cekidout!





budak baik kate : sajer nak "test" en.hubby dat day. nampak nyer "lulus". boleh lah hako kuar bersosial lagik next time. he!

13 comments:

IeYzA azmIEy said...

sayer sangat xkisah anda letak namer sayer... lau nak letak satu muka surat pong xpew... lagik bagus lau buat citer sayer terus... wakakakakka!!
sayer kan giler glamer...tp kan apsal asal taip nama sayer jerp mesti salah?? huk3 *sengajakah?*

ermmm... syiokk sangat gath nieyh... tentang nk ubah nama sepaku tu sebenarnya sayer ta berapa setuju... sayer masih sayangkan sepaku coz dia yg mengenalkan kita...

gosip itu dibuat hanya setelah dipujok rayu oleh puan esarli

nickindajungle said...

hoii...sungguh jahat nota kaki itu...kahkahkah...saya loms empat lagik nak hapdet...nantikan hapdet dari saya esok...kahkahkah

esarli budak baik said...

ieyza - miahahahaahahaa.. suke yerks glamer2.. ti aii wat 1 entri khas yer.. sgt best gath dat day.. hihihihi..

nicki - awok cepat la citer.. kiter nak bace laks nota kaki awok.. hihihihi..

nickindajungle said...

hamboii..siap bergossip tanpa saya...sangat menjeles disini... T____________________T

IeYzA azmIEy said...

wellll wellll wessss... ai mang suka glamer.... ti buat satu entri khas tok ai tau..
wakakakkaka!!

::NICKI:: anda takmo request entri khas utk anda kah???

nickindajungle said...

snow: tadak idea lagi neh...hahaha nnt gambo dh masuk pc aii karang la berjela2...

eza: cemana nak wat entri khas sebab saya tatau menahu pasal gossip itu..nakmo la buat... T___T

esarli budak baik said...

nicki - karang sampai 2 mukesurat yer.. muekekekkeee..
cheit, maner der gosip la.. sembang kosong sajerk.. ;p

noor hayati said...

aik datang kl x ckp????

esarli budak baik said...

bkn tanak sakap.. kang korang busy.. ekekkeee.. maner "dan" yunk.. lain kali kiter plan okeh.. ;p

IeYzA azmIEy said...

::nicki:: gossip?? mana dew? adoyai kamo0 ni... sayer suh snow buat entri khas utk sayer... menceritakan kecomelan, keayuan dan kebaikan sayer.. anda request la satu... xde kena mengena dgn gossip2 pe pong...adoyai...

esarli budak baik said...

ieyza - iyer lor.. klu nak gosip2.. ahad nih la.. cam bese ketupat rendang sambal kacang.. muekekekeke..

IeYzA azmIEy said...

::snow:: yea2 sayer sokong!!! baca tuh cik nicki... ahad ni kiter buatla ketupat sebanyak mana pong okeh!

esarli budak baik said...

ieyza - orait.. miahahahhaa ;p